Super User

Super User

Salı, 04 Ekim 2016 12:18

Referanslar

KALİTE KONTROL ve TEKNİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

-ÇALIŞKANLAR HAZIR BETON/Çanakkale (2005): Beton üretim ve kalite kontrol süreçlerinin durum tespiti ve iyileştirme çalışmaları.

-ERCA-GÜNERCA/İstanbul (2005): Kimyasal katkı üretim yatırım kararı konusunda İtalyan ve Türk ortak firmalara danışmanlık.

-PAKASLAN HAZIR BETON/İstanbul (2006-2008): Beton üretim, kalite kontrol, ar-ge, hammadde optimizasyonu ve sürekli reçete iyileştirme çalışmaları.

-MİL-TEN MADENCİLİK/İstanbul (2007): Betonda karşılaştırmalı kum performans deneyleri ve raporlama çalışması.

-KOTON MAĞAZACILIK/İstanbul (2007): Kiralanması düşünülen AVM binası hakkında alınmış olan İTÜ teknik raporunun  irdelenmesi.

-MULTI TURKMALL / İstanbul (2007): Yapıdaki çelik konstrüksiyon ve betonarme ile entegrasyonu konusunda çalışma yapılması.

-SOLMAZ LOJİSTİK/İstanbul (2007): Betonarme yapıdaki segregasyon ve bozuklukların engellenmesi ve tamiratı ile ilgili çalışma yapılması.

-SOLMAZ LOJİSTİK/İstanbul (2007): Fabrika binasının çelik konstrüksiyonunda kullanılan yapısal çelik malzemenin NDT kontrollerinin yapılması v e üreticilerin fabrika kontrolü ile ilgili çalışma yapılması.

-SOLMAZ LOJİSTİK/İstanbul (2008): Fabrika kaba inşaatındaki beton kalitesi, yapısal çelik ve endüstriyel zemin tasarımı hakkında teknik rapor.

-MARLATEKS/İstanbul (2008):  Betonda karşılaştırmalı kimyasal katkı performans deneyleri ve raporlama çalışması.

-ARSEL İNŞAAT/Libya (2008): Toplu konut yapılarındaki kalite ve çatlak problemlerinin giderilmesi için tüm beton üretim ve kalite süreçlerinin durum tespiti, laboratuvarda deneysel çalışmalar, kalite iyileştirme çalışmaları, eğitimler verilmesi.

-SOLMAZ LOJİSTİK/İstanbul (2009): Yangın geçiren yapıdaki beton ve demir kalitesinin tespiti ve önerileri içeren çalışmalar. 

-GÜLERMAK DOĞUŞ /İstanbul (2009): Bağcılar-Otogar metro inşaatında kullanılan zemin enjeksiyon harçları ile ilgili karşılaştırılmalı laboratuvar deneylerinin yapılması ve performans analiz raporu.

-KUYUMCUKENT/İstanbul (2009): Betonarme yapıdaki çatlakların nedenleri, engellenmesi ve tamiratı hakkında teknik rapor.

-TEB PLASTİK/İstanbul (2010): Yangın geçiren yapıdaki beton ve demir kalitesinin tespiti ve önerileri içeren çalışmalar. 

-AB-SCHOMBURG YAPI KİMYASALLARI/İstanbul(2011): :  Betonda karşılaştırmalı kimyasal katkı performans deneyleri ve raporlama çalışması.

-ENSA İNŞAAT/Akyazı (2011): Şantiyede kurulan hazır beton tesisindeki başlangıç beton tasarımlarının yapılması.

-SİKA YAPI KİMYASALLARI/İstanbul (2011): Firmanın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki hazır beton müşterilerinin beton kalite ve üretim süreçlerinin yerinde durum tespiti, iyileştirme raporları çalışmaları.

-HUKUKÇULAR TOWERS/İstanbul (2011): Betonarme yapıdaki çatlakların nedenleri, engellenmesi ve tamiratı hakkında teknik rapor.

-YENİ DOĞUŞ İNŞAAT/İstanbul (2012): Toplu konut inşaatındaki daire tesviye şaplarının kalitesi hakkında teknik rapor.

-SAMET AKSESUAR/İstanbul (2013): Yangın geçiren yapıdaki beton ve demir kalitesinin tespiti ve önerileri içeren çalışmalar. 

-BASKI DEVRE/İstanbul (2013): Yangın geçiren yapıdaki beton ve demir kalitesinin tespiti ve önerileri içeren çalışmalar. 

-EUROCONSULT / İstanbul (2014): İspanyol teknik danışmanlık firması için Sabiha Gökçen havalimanı pist beton altı zemin ve beton kalitesi ile ilgili çalışma yapılması.

-SYNERGY İNŞAAT/Çanakkale (2015): Çan termik santrali inşaatında beton kalitesinin tespit ve iyileştirme çalışmaları.

-NABİL MOUKADEM/İstanbul (2015): Müstakil konut binasının taşıyıcı malzeme kalitesinin tespiti ve deprem risk raporu çalışması. 

-5GEN MÜHENDİSLİK/İzmit (2015): Yeni İzmir otoyolu inşaatı projesinde beton kalitesi tespit ve iyileştirme çalışmaları.

 

VERİLEN DIŞ EĞİTİMLER

-KC İNŞAAT/İstanbul (2005): Firmanın teknik personeline şantiyede betonun işlenmesi ve bakımı ile ilgili eğitim verilmesi.

-GÜLERMAK-DOĞUŞ/İstanbul (2008): Firmanın teknik personeline çimento ve beton ile ilgili eğitim verilmesi.

-IŞIK YAPI DENETİM/İstanbul (2008): Firmanın teknik personeline çimento ve beton ile ilgili eğitim verilmesi.

-MDC-TURKMALL/İstanbul (2008): Firmanın teknik personeline çimento ve beton ile ilgili eğitim verilmesi.

-ERBA-YORUM/İstanbul (2008): Firmanın teknik personeline çimento ve beton ile ilgili eğitim verilmesi.

-UNIVERSAL CERTIFICATION/İstanbul (2009): Firmanın denetçilerine ve teknik personeline çimento ve beton ile ilgili eğitim verilmesi.

-UNIVERSAL CERTIFICATION/İstanbul (2010): Firmanın denetçilerine ve teknik personeline beton ve agrega standartları ile ilgili eğitim verilmesi.

-DORÇE PREFABRİK/Ankara (2012): Firmanın teknik personeline çimento ve beton ile ilgili eğitim verilmesi.

-YILDIZ TEKNİK ÜNV. İNŞAAT MÜH./İstanbul (2013): Öğrenci kulübü etkinlikleri kapsamında öğrencilere ve öğretim üyelerine yönelik çimento, beton ve standartlar  ile ilgili eğitim verilmesi.

 

İNŞAAT VE TAAHHÜT PROJELERİ

-KAT KARŞILIĞI KONUT YAPILMASI/İstanbul (2007-2009): Gürpınar bölgesinde 26’şar adet daireli 3 blok olmak üzere 78 adet konutun kaba ve ince olmak üzere anahtar teslim olarak yapılması. 

-ENDÜSTRİYEL ZEMİN/İstanbul (2008): Solmaz Lojistik firmasına ait fabrika binasında toplam 50.000 m2 endüstriyel zemin imalatının, çelik telli, çelik tel+çelik hasırlı, yüzer döşeme ve ankrajlı  yapıştırma döşeme olmak üzere,  sıfır çatlak olarak yapılması.

-EPOKSİ ENJEKSİYON İLE ÇATLAK TAMİRİ/İstanbul (2008): Ekol Lojistik firmasına ait sanayi yapısının betonarme perdelerindeki çatlakların tamiri.

-BETON TAMİRATI/İstanbul (2008): Solmaz Lojistik firmasına ait fabrika betonarme inşaatındaki yüzeysel beton tamiratlarının ve akıcı dolgu (grout) işlerinin yapılması.

-HAZIR BETON TESİSİ ALTYAPI İNŞAATI/Ankara (2010): Cimpor firmasına ait Pursaklar’daki hazır beton tesisi altyapı kaba inşaatının Vur-Mak adına yapılması.

-HAZIR BETON TESİSİ ALTYAPI İNŞAATI/İstanbul (2010): Oyak Beton firmasına ait Yenibosna’daki hazır beton tesisi altyapı kaba inşaatının Vur-Mak adına yapılması.

-HAZIR BETON TESİSİ ALTYAPI İNŞAATI/İstanbul (2010): Oyak Beton firmasına ait Veliefendi’deki hazır beton tesisi altyapı kaba inşaatının Vur-Mak adına yapılması.

-EPOKSİ İLE FİLİZ EKİMİ/İstanbul (2010): İntaya İnşaat firmasının Bosphorus City şantiyesinde ankraj çubuklarının ekim uygulaması.

-HAZIR BETON TESİSİ ALTYAPI İNŞAATI/İstanbul (2011): Oyak Beton firmasına ait Göztepe’deki hazır beton tesisi altyapı kaba inşaatının Vur-Mak adına yapılması.

-HAZIR BETON TESİSİ ALTYAPI İNŞAATI/İstanbul (2011): Oyak Beton firmasına ait Yenikapı’daki hazır beton tesisi altyapı kaba inşaatının Vur-Mak adına yapılması.

-EPOKSİ İLE FİLİZ EKİMİ/İstanbul (2012): Ekon İnşaat firmasının Ambarlı gaz çevrim şantiyesinde ankraj çubuklarının ekim uygulaması.

-KONUT YAPILMASI/İstanbul (2012): Esenyurt bölgesinde 6 dairelik konutun kaba ve ince olmak üzere anahtar teslim olarak yapılması. 

-KAT KARŞILIĞI KONUT YAPILMASI/İstanbul (2014): Eyüp Yeşilpınar bölgesinde 10 dairelik konutun kaba ve ince olmak üzere anahtar teslim olarak yapılması. 

-EPOKSİ İLE FİLİZ EKİMİ/İstanbul (2016): Emka İnşaat firmasının İstoç otel şantiyesinde ankraj çubuklarının ekim uygulaması.

 

 

 

ŞANTİYEDEN TAZE BETON NUMUNESİ ALMA VE DENEY İŞLEMLERİ

•Numune alma işleminden önce bütün kullanılan aletler temizlenmelidir.

•Hareketli karıştırıcı veya hazır beton mikserlerinden numune alınacaksa, transmikserin ilk ve son boşaltılan kısımlardan numune alınmaz. Beton harmanın yığın veya yığınlar halinde toplanması durumunda numune bölümleri mümkünse beton derinliğine yayılarak en az beş farklı yerden almak üzere numunenin ana kütleyi temsil etmesi sağlanmalıdır. 

•Bir “numune alma planı” yapılmalıdır. Beton miktarına göre, gerektiğinde birkaç transmikser atlayarak,  her transmikser için 2’şer adet küp numune alınmalıdır. Bu numunelere 1 den başlayarak numara verilir. Bir yöntem olarak tek sayılı numuneler 7 günde, çift sayılı numuneler 28 günde test edilir. Örnek olarak; 

  •  1. Transmikser: 1 ve 2 no.lu numuneler,
  •  2. Transmikser: 3 ve 4 no.lu numuneler,
  •  3. Transmikser: 5 ve 6 no.lu numuneler alınır.
  •  7. Günde 1, 3 ve 5 no.lu numuneler test edilir,
  •  28. Günde 2, 4 ve 6 no.lu numuneler test edilir.
  •  Bu yöntem, 7 gün-28 günlük ilişkisinin doğru kurulmasını sağlar, aksi taktirde, farklı transmikserlerdeki farklı beton kıvamlarından dolayı sonuçlar şaşırtabilir.

 

•Numune alma tarihi ve saati kaydedilir. 

 •Numune el arabası veya temiz bir leğen içerisine alınır. Leğen içinde kare ağızlı kürek kullanılarak beton karıştırılmalıdır.

 •Numune kalıpları olarak standartlara uygun, hasarsız ve iç yüzeyleri düzgün kalıplar kullanılmalıdır.

 •Kalıpların iç yüzü yapışmayı önlemek için ince bir tabaka halinde ince yağ ile yağlanır.

 •Beton kalıplara iki tabaka halinde doldurulur. Her tabakanın kalınlığı 100 mm’den fazla olmamalıdır.

 •Her tabaka, şişleme çubuğu ile en 25 kez şişlenmelidir. Şişleme çubuğu darbeleri numune kalıbının kesit alanına düzgün dağılmalıdır. İlk tabakanın sıkıştırılmasında çubuğun numune kalıbının tabanına sertçe çarpması ve diğer tabakaların bir önceki tabakaya fazla miktarda girmesi önlenmelidir. Her tabakanın sıkıştırılmasından sonra sıkışan havanın ve büyük hava kabarcıklarının çıkmasını sağlamak için kalıbın dış kenarlarına tokmak ile hafifçe vurulmalıdır.

 •Şişlemeye daha iyi bir alternatif olarak, numuneleri sarsarak betonun yerleştirilmesini sağlayan “vibratörlü sarsma tablası” kullanımı önerilir.

•Kalıp üst yüzeyinden yukarıda olan fazla beton, çelik mala ile kesme hareketi ile alınmalı yüzey dikkatle tesviye edilmelidir.

•Deney numunelerinin üzerine daha önceden yazılıp hazırlanmış olan numune tanıtım etiketi, köşeleri hafifçe kıvrılıp yerleştirilir. Böylece numuneler numuneye zarar vermeden kalıcı ve görünür şekilde işaretlenmiş olur.

•Elde edilen numune yüzeyleri kalıp kenarları ile aynı seviyede olmalı yüzeyde girinti-çıkıntılar olmamalıdır.

•Numune alma işlemi sırasında betonun kirlenmesine, bünyesine su girmesine veya bünyesindeki suyu kaybetmemesine dikkat edilmelidir. 

•Beton numuneleri sıcaklık değişimlerine karşı korunmalıdır. 

•Hava sıcaklığı ve beton numune sıcaklığı kaydedilir. 

•Numuneler 16 saatten az, 3 günden çok olmayacak şekilde yeterli sertliğe ulaşıncaya kadar darbeden, titreşimden, kurumadan korunarak 20±5 oC derece ortam sıcaklığında şantiyede uygun bir yere konulur. Numunelerin üzeri su geçirmeyen, çimento hamuru ile reaksyona girmeyen bir malzemeden yapılmış bir plastik örtü ile kapanmalı veya sağlam ahşap kutularda şantiyede geçici binalar içinde uygun bir biçimde muhafaza edilmelidirler.

•Beton numuneleri zarar görmeyecek sertleşme düzeyine ulaştığında şantiyeden alınıp laboratuvara getirilir. Taşınma sırasında numuneler aşırı sıcak, su ve sarsıntıdan korunmalıdır.

•Beton numuneleri kalıptan çıkarıldıktan sonra deneyin yapılacağı zamana kadar (7 ve 28 gün süreyle), sürekli kontrol altında tutulan (20 ± 2 °C) kür havuzlarında tutulurlar. Bu kür havuzları, termostatlı olup, sıcaklık devamlı kontrol edilir. 

•İçinden beton numuneleri çıkarılan kalıplar temizlenir, yağlanır ve bir sonraki kullanıma hazır hale getirilir.

•Test zamanıgeldiğinde, kürhavuzundançıkarılannumuneninhavakurusudurumundatartımıalınır.

•Numunelerinkenarveköşelerindehasar, kırıkvekesitkaybıolmamasınadikkatedilmelidir.

•Numune, etiketiöntarafagelecekşekilde, tablayüzeyleritemizlenmişbetonpresiiçinetam ortalanarakyerleştirilirvebasınçdayanımıtestinetabitutulur.

Salı, 21 Ocak 2014 22:54

Yapılan Deneyler

• Agregaların parçalanma direnci.

• Agregalarda elek analizi ve granülometri tayini.

• Agregaların tane yoğunluğu ve su emme tayini.

• Agregaların magnezyum sülfat deneyi.

• Agregaların kimyasal analizi-organik madde tayini.

• Agregaların su muhtevası tayini.

• Agregaların gevşek yığın yoğunluğunun ve boşluk hacminin tayini.

• Agregalarda çok ince malzeme tayini.

• Taze betondan numune alma.

• Taze betonda çökme (slump) deneyi.

• Taze beton yoğunluk deneyi.

• Taze beton hava muhtevası tayini.

• Beton dayanım deney numunelerinin basınç dayanımı tayini.

• Yapı ve yapı bileşenlerinde sertleşmiş betondan numune alınması ve basınç mukavemeti tayini (KAROT ALMA).

• Beton yüzey sertliği yolu ile yaklaşık beton dayanımının tayini (BETON TEST ÇEKİCİ DENEYİ).

• Sertleşiş beton yoğunluğunun tayini.

• Beton ultrasyon : PS 200 ile mevcut yapılarda deney yapılarak DONATI PROJESİNİ verme, donatıdaki korozyonu tesbit etme ve beton pas apyını bildirme.

• Metalik malzemelerde çekme deneyi.

• Metalik malzemelerde akma mukavemeti, çekme mukavemeti, kopma uzaması.

• Metalik malzemelerde boyut muayenesi (ÇAP HESABI).

• Metalik malzemelerde kütle muayenesi.

• Gaz beton malzemelerden numune alma.

• Gaz ve köpük beton yapı malzemelerinde gönyeden sapma ve şekil muayenesi.

• Gaz ve köpük beton yapı malzemelerinin boyut muayenesi.

• Gaz beton malzemelerde birim hacim ağırlığı tayini deneyi.

• Gaz beton malzemelerde basınç mukavemeti tayini deneyi.

• Beton parke ve bordür taşlarından numune alma ve çalışma boyutunun ölçülmesi.

• Beton parke ve bordür taşlarında görünüş kontrolü.

• Beton parke ve bordür taşlarında mukavemet ölçümü.

• Beton parke ve bordür taşlarında su emmenin ölçülmesi.

• Beton parke ve bordür taşlarında aşınmanın ölçülmesi.

• Beton döşeme ve kaplama plaklarında (SUNİ MERMER, KARO vb.) numune alma ve görünüş muayenesi.

• Beton döşeme ve kaplama plaklarında yüzey düzgünlüğü muayenesi.

 

Çarşamba, 15 Ocak 2014 15:38

Referanlarımız

   TOKİ / EMLAK PAZ. YÜKLENİCİ FİRMALARI

  • •Özsaya İnşaat ve Gün-Er İnşaat Ortaklığı (Avrupa Konutları-1.368 konut-Halkalı/İstanbul)
  • •Özyazıcı Elk. İnşaat ve Turan Hazinedaroğlu İnşaat Ortaklığı (Ihlamur Evleri- 360 konut-Halkalı/İstanbul)
  • •Albayrak İnşaat A.Ş. (Güneş Park Evleri - 868 konut-Halkalı/İstanbul)
  • •Kobalt İnşaat A.Ş. (392+768 konut-Hadımköy/İstanbul)
  • •Turan Hazinedaroğlu İnşaat A.Ş. (904 konut-Hadımköy/İstanbul)
  • •Çakır Yapı – Gül-iş İnşaat (696 konut-Hadımköy/İstanbul)
  • •KC Group (Şehr-i Bahçe Projesi - 395 konut, villalar ve iş merkezleri-Bahçeşehir/İstanbul)
  • •Tekçelik-Mehmet Çelik-HTM Mimarlık( Misstanbul Evleri–936 konut– İkitelli/İstanbul)
  • •Varyap-Teknik Yapı Ortaklığı (Uphill Court-Bahçeşehir-682 konut) 
  • •Ve-Na&Koçoğlu İnşaat (Halkalı 2424 konut)
  • •İhlas Holding-İhlas Yapı Ort. Girişimi (Bahçeşehir 1. Bölge 724 konut)
  • •Kuzu İnşaat (Halkalı 2784 konut)
  • •Biat İnşaat ( Halkalı 784 konut)
  • •Bemay İnşaat (Bahçeşehir 38 adet villa)
  • •Özka İnşaat (Fiba Manolya Evleri, Bahçeşehir 700 konut)
  • •Emlak-Fideltus-Öztaş / Bulgu İnşaat (Bahçeşehir Ispartakule 1.Bölge 608 konut)
  • •Emlak-Fideltus-Öztaş / Özülke İnşaat (Bahçeşehir Ispartakule 1.Bölge 600 konut)
  • •Emlak-Fideltus-Öztaş / Özkar İnşaat (Bahçeşehir Ispartakule 1.Bölge 600 konut)
  • •Emlak-Fideltus-Öztaş / Tisan İnşaat (Bahçeşehir Ispartakule Köprülü Kavşak İnşaatı)
  • •Yapı Endüstrisi İnş. Ve Elk. San. Ltd. (Bahçeşehir 885 adet konut)
  • •Özsoy İnşaat (Hadımköy Lise ve İlköğretim Okulu İnşaatı)
  • •Serel Yapı & Aydur İnşaat (Halkalı 720 adet konut)
  • •AA Grup (Selimpaşa – 800 adet konut)
  • •Or-Ma İnşaat (İkitelli – 400 konut)
  • •Tulip Gayrimenkul – Yeniden Doğuş İnşaat (Ispartakule – 1.400 konut) 
  • •Artaş-Güner Ortaklığı (Halkalı Avrupa Konutları 1.042 konut)
  • •Ilgın İnşaat (TOKİ Kayabaşı projesi 1.392 konut)
  • •Ankara Beton İnşaat (TOKİ Kayabaşı projesi 348 konut)
  • •Hasan Sever İnşaat (TOKİ Kayabaşı projesi 948 konut)
  • •Fuat Çelik & YDA İnşaat ortaklığı (TOKİ Kayabaşı projesi 1.090 konut)
  • •Oraka İnşaat (TOKİ Kayabaşı projesi 372 konut)
  • •Siyah Kalem İnşaat (TOKİ Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi kompleksi)
  • •Şua İnşaat (EMLAK GYO Halkalı projesi 650 konut)
  • •Mustafa Ekşi İnşaat (TOKİ Ayazma projesi 300 konut)
  • •Genç İnşaat (TOKİ 600 yataklı hastane inşaatı)
  • •Norm Yapı Denetim
  • •Işık Yapı Denetim Grubu
  • •Uyum Yapı Denetim
  • •Uyumlu Yapı Denetim
  • •Standart Yapı Denetim 
  • •Bayındır Yapı Denetim
  • •Ak Yapı Denetim
  • •A Yapı Denetim A.Ş.
  • •A Yapı Denetim Ltd.
  • •Ekol Yapı Denetim
  • •Ekol Teknik Yapı Denetim
  • •Doğuş Yapı Denetim
  • •İstanbul Yapı Denetim
  • •Çağdaş Yapı Denetim
  • •Toprak Yapı Denetim
  • •Özdemir Yapı Denetim
  • •Güner Yapı Denetim
  • •Grup Yapıgüçler Yapı Denetim
  • •Has Yapı Denetim
  • •Umut Yapı Denetim
  • •Akasya Yapı Denetim
  • •Timak Yapı Denetim
  • •İstanbul Sistem Yapı Denetim
  • •Doğan Yapı Denetim
  • •Etkin ve Sürekli Yapı Denetim
  • •Mega Yapı Denetim
  • •Taş Yapı Denetim
  • •Prodea Yapı Denetim
  • •Taş Kale Yapı Denetim
  • •Avrasya Yapı Denetim
  • •Uz Yapı Denetim
  • •Tepe Yapı Denetim
  • •Tekin Yapı Denetim
  • •Teknoden Yapı Denetim
  • •Ay Yapı Denetim

   BAZI KAROT PROJELERİ

  • •SS. DersanKoop Santi. Sitesi
  • •SS İmsan San. Sitesi
  • •SS Fatih San. Sitesi
  • •SS İsteks San. Sitesi
  • •Haseyad – Mehmet Aydın

   ÖZEL PROJELER

  • •Mashattan Projesi – (Maslak) 
  • •Sinpaş Lagün Evleri (900 adet villa-Samandıra)
  • •Trump Towers (Mecidiyeköy)
  • •Aker İnşaat (9 Adet Okul güçlendirme inşaatı)
  • •Ayıklar İnşaat  (2 Adet Okul güç. inşaatı)
  • •İlsan İnşaat (19 adet okul güç. inşaatı)
  • •Plato Turizm Otelcilik (16 katlı otel inşaatı-Halkalı)
  • •Gizem İnşaat (6 adet okul güç. İnşaatı ve Bayındırlık İl Müdürlüğü Binası güçl. inşaatı)
  • •KC Grup – Sarıköy Evleri (Sarıgazi – 420 konut)
  • •Eczacıbaşı Plaza İnşaatı (Levent)
  • •Tekfen İnşaat (Levent)
  • •Ofton Elysıum Fantastic-Bomonti
  • •İtower-Bomonti
  • •Torunlar İnşaat-Mecidiyeköy
  • •O2 Nissa Motor (37 Katlı 4 Adet Kule-Ispartakule)
  • •Gülermak-Doğuş (Esenler-Olimpiyat Metro Hattı Projesi)
  • •Sinpaş Bosphorus City
  • •İstanbul Yorum
  • •İçtaş İnşaat – Bomonti Kongre Merkezi
  • •Esin Yapı - İstanbloom

   KENTSEL DÖNÜŞÜM FİRMALARI

  • •Omega Yapı
  • •Ede Müşavirlik
  • •Dipu Kentsel Dönüşüm
  • •Kimençe İnşaat
  • •Başak İnşaat A.Ş.
  • •EPP – Emlak Pazarlama
  • •Uludağ Üniversitesi
  • •Yıldız Teknik Üniversitesi

 

Çarşamba, 15 Ocak 2014 15:15

Karot Alma

  • • Alınan taze beton numuneleri standartlar gereği istenen karakteristik basınç dayanımının altında kaldığında veya yapıda yerine dökülmüş olan beton ile ilgili bir şüphe duyulduğunda karot alınarak sertleşmiş betonun yerindeki basınç dayanımının belirlenmesi söz konusudur.
  • • T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yönetmeliklerine göre yapıların 450 m2’yi geçmeyen her katından 1 set (3 adet) karot numunesi alınmalıdır. 450 m2’yi geçen katlar için karot numune sayısı arttırılmalıdır. 
  • • Karot numunesi alınacak yerler demir donatıya zarar vermeyecek şekilde demir okuma cihazıyla işaretlenecek ve uygun çaplı elmas uçlu karot makinesi kullanılarak sertleşmiş betondan karot numunesi alınacaktır.
  • • Karot numunesi alınan yerlerde oluşan delikler laborantlarımız tarafından büzülme yapmayan, lif takviyeli, mineral katkı içeren, yüksek dayanımlı tamir harcı ile sıkıştırılmış bir şekilde tamamen doldurulacaktır. 
  • • Karot numuneleri laboratuarımızda çap=boy olacak şekilde tam gönyesinde kesildikten sonra, her iki tarafına çok hızlı priz alan ve dayanım kazanan Kalsiyum Alüminatlı Çimento ile başlıklama yapılacaktır. Deney sırasında pres tablaları ile karot başlıkları arasında oluşacak sürtünme kuvvetlerini minimize etmek, dolayısıyla daha sağlıklı sonuç elde etmek amacıyla başlıklama işlemi yağlanmış cam zemin üzerinde yapılacaktır.
  • • Deney sonuçları 2 nüsha olarak raporlanacaktır.

 

Çarşamba, 15 Ocak 2014 14:41

Teknik Raporlar

o    Yangın hasarı durum tespit raporu
o    Deprem hasarı durum tespit raporu
o    Mevcut yapıların durum raporu
o    Kaynak kontrol raporu
o    Kum analiz ve betonda kullanılabilirlik raporu
o    Kırmataş analiz ve betonda kullanılabilirlik raporu
o    Karşılaştırmalı agrega performans raporu
o    Karşılaştırmalı kimyasal katkı performans raporu
o    Projelerde yapısal beton problemleri ile ilgili rapor
o    Beton döküm planlaması ve betonun işlenmesi ile ilgili rapor

Çarşamba, 15 Ocak 2014 14:41

Projelere Müşavirlik

       o Prestijli projelerin beton tipleri seçimi ve tasarımı

       o Proje ihtiyaç ve beklentilerine uygun dizaynların oluşturulması

       o Beton tedarikçi firma denetim ve kontrolü

       o Proje betonlarının kalite kontrolü

       o Dökümantasyon ve raporlama

 

Çarşamba, 15 Ocak 2014 14:40

Seminer ve Eğitimler

o        Genel beton teknolojisi eğitimi

o        Sıcak havada beton ve betonun korunması eğitimi

o        Soğuk havada beton ve betonun korunması eğitimi

o        Hazır beton tesislerine alınan agregaların girdi kalite kontrolü konusunda bilgilendirme eğitimi

o        Çimento bilgisi ve teknolojisi eğitimi

o        Kimyasal ve mineral katkılar eğitimi

o        Betonun durabilitesi (dayanıklılık) eğitimi

o        Özel betonlar eğitimi

o        Beton standardı TS EN 206-1/Nisan 2003 eğitimi

o        Agrega standardı TS 706 EN 12620 eğitimi

o        Kalite Güvence Sistemi hakkında bilgilendirme eğitimi

o        ISO Sistemleri (9001, 14001, 18001) eğitimleri

Çarşamba, 15 Ocak 2014 14:39

Endüstriyel zeminler

o        Tasarım ve beton döküm planlaması

o        Doğru detayların oluşturulması

o        Çatlaksız endüstriyel zeminler

Perşembe, 09 Ocak 2014 19:11

Sık Sorulan Sorular

BaşlangıçÖnceki12345SonrakiSon
Sayfa 1 / 5